Arshad dilantik CEO Bank Pembangunan

Tarikh : 10 April 2019

Bank Pembangunan Malaysia Bhd (BPMB) melantik Arshad Mohamed Ismail sebagai Presiden/Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) berkuat kuasa semalam.

BPMB dalam kenyataan berkata Arshad sebelum ini adalah Ketua Perniagaan Perbankan Global di Maybank Islamic Bhd.

Sebelum ini beliau pernah memegang jawatan sebagai Ketua Pasaran Modal Islam HSBC Amanah, Ketua Pengurusan Aset di Aayan Capital Arab Saudi, Ketua Kewangan Korporat dan Penasihat di Al Hilal Bank Abu Dhabi serta Pengarah Eksekutif, Pengasalan dan Penstrukturan International Islamic Liquidity Management Corporation.

Arshad adalah pemegang Ijazah Sarjana Muda Perundangan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dan Ijazah Sarjana Pengurusan Perniagaan daripada London Business School, United Kingdom. BERNAMA